Зошто стан во Маврово е инвестиција која вреди?

3

1

Станови во Маврово по цена од 590 евра за м2 до 830 евра на идеална местоположба во чиста средина, надвор од секојдневните гужви, со поглед кој секој пат изнудува воздишки. Да, тоа е она кое секој од нас го сака.

Да се инвестира во стан во Маврово е животна инвестиција која не чини многу, а е бесценета! Пелагонија АД Гостивар ви нуди можност да купите апартман со квадратура од 30 до 50 м2, опремен со високо квалитетен ламинатен паркет Кронтекс произведен во Германија, како и високо квалитетни увозни керамички плочки, а во секој апартман и заедничките простории се поставени и термоизолациони стакла. Секој кој ќе купи стан добива клуч на рака – целосно опремен тоалет со сите неопходни елементи, а дополнително се обезбедени и разни содржини во комплексот како заедничко место за чување на ски-опремата и велосипедите.

2

Цената која треба да се плати за стан со ваква местоположба, инфраструктура и содржини кои ги нуди е навистина ниска, а е со непроценлива вредност. За цена од 590 евра за м2, па се до 830 евра за м2, добивате апартман со кој ќе ги искусите сите убавини на Маврово и националниот парк Бистра. Ваквиот тип на инвестиција се покажа исплатлива за многу наши граѓани. Кога ќе пресметате колку трошите годишно за престој на планина, ако сте по скијањето или пак сте љубители на планинарењето, на овој начин истите средства, а може и помалку, ќе ги вратите преку сопственоста на станот. Исто така, она што е важно е дека тековните трошоци за одржување на становите е далеку поисплатлив и поевтин од викенд куќите, пред сè поради тоа што при градење на викенд куќа сами ја правите целата инфраструктура (потпорни ѕидови, водовод, одвод и сл.), за разлика од апартманите каде добивате клуч на рака.

3

За повеќе информации посетете ја веб страната на комплексот www.stanovimavrovo.mk или пак фејсбук страната https://www.facebook.com/stanbenkompleksMavrovo/.