10 градови со најскапо хотелско сместување во светот

48

Британската веб страна Нotel Price Index по деветти пат ја објави листата на најскапи хотелски соби во светот. Нotel Price Index која еднаш годишно ги прави овие рангирања, годинава истите ги базираше на цени споредени во 155.000 хотели ширум светот.

Колку за споредба, во 2011 цената за хотелско сместување за една вечер била за 3% помала отколку во 2012. Меѓу градовите каде што хотелските цени забележаа најголем пораст се најдоа: Перт, Сан Франциско, Орландо и Сим Рип (Камбоџа).

Еве каде беше најскапо хотелското сместување минатата година:

1. Монте Карло, Монако – 229 евра

monte_carlo_bay_resort_05 2. Мускат (главен град на Оман) – 215 евра

muscat 3. Њујорк, САД – 204 евра

new_york_new_york_hotel_casino-wide

4. Рио Де Жанеиро, Бразил  – 202 евра

details_photographsV2_1_imageWide 5. Mосква, Русија – 183 евра

metropol_hall_2 6. Женева, Швајцарија – 182 евра

view-on-the-lake-geneva 7. Kи Вест, САД – 176 евра

key-west-island-resort 8. Бостон, САД – 172 евра

59534_06 9. Кан, Франција – 170 евра

Cannes_-_hotel_CARLTON10. Перт, Австралија – 162 евра

47982