Аналитичар: 5 криптовалути имаат најголем потенцијал за октомври

105

Познатиот трговец со крипто и аналитичар на пазарот, Ларк Дејвис испитува пет специфични крипто-валути кои имаат потенцијал да се најдат во центарот на вниманието во октомври.

Трговецот им кажува на своите 437.000 претплатници на YouTube дека има нахакан став за Solana (SOL), Polygon (MATIC), Elrond (EGLD), Polkadot (DOT) и Bitcoin (BTC).

Почнувајќи од SOL, Дејвис верува дека просперитетниот простор за NFT на Solana ќе привлече повеќе инвеститори во проектот.

„Сега, едно нешто што многу ме возбудува кај SOL, а тоа во моментов е NFT. Гледаме многу NFT што сартуваат во SOL овие денови, и почнуваме да гледаме дека [се гради сериозна NFT структура] …Целата опсесија на НФТ што и се случува на Solana е многу сериозна. Видовме како луѓето препродаваат NFT за луди профити на SOL, покажувајќи дека Solana обезбедува вид на NFT што луѓето сакаат да ја купат и сакаат да ја користат за да заработат пари“, вели тој.

Следната монета на листата на Дејвис е Polygon. Тој очекува MATIC да го врати моментумот бидејќи се чини дека секојдневната употреба на средството се зголемува.

Polygon имаше повеќе дневни активни корисници од Ethereum за прв пат. MATIC имаше 351.000 дневно активни корисници во споредба со 326.000 дневно активни корисници на Ethereum.

„И има смисла, разбирам зошто. Кога се префрлате на Polygon, можете да ги користите истите одлични работи што можете да ги користите на Ethereum, но за мал дел од цената, што, се разбира, е многу, многу [добро]“, истакна аналитичарот.

Тој, исто така, споменува дека MATIC соработува со мултинационална консултантска фирма Ernst & Young за да развие повеќе решенија зa зголеување на Ethereum и корпоративни решенија.

Следува Elrond (EGLD). Трговецот забележува дека како што расте мрежата во однос на потрошувачите, очекува цените да растат бидејќи повеќе производи и апликации за децентрализирано финансирање (DeFi) почнуваат да се лансираат на платформата.

„Мислам дека кога ќе почнеме да стартуваме апликациите овде и тоа ќе биде многу, многу наскоро, тогаш ќе почнеме да гледаме повкупна, заклучена вредност, а потоа ќе видиме луѓе како се упатуваат кон EGLD од FOMO. Тогаш навистина ќе почнеме да гледаме скок на цените. Ние сме веднаш на работ на овој момент“, вели Дејвис.

Четвртиот знак на неговата листа е Polkadot (DОТ). Дејвис верува дека цената на DОТ ќе се зголеми сега кога долгоочекуваните аукции за пара-синџири се очекува да го погодат блокчејн Polkadot – и тоа многу скоро.

„Откако ќе се објави ова, мислам дека ќе биде многу позитивен знак за Polkadot и ќе го видиме релито на средството до првата „пара-синџир“ аукција … ќе бидеме известени порано отколку што многу луѓе веројатно очекуваа, па [дефинитивно] го следам тоа“, изјави тој.

Конечно, Дејвис очекува повисоки цени од Bitcoin (BTC) овој месец. Трговецот шпекулира дека одобрувањето на фјучерсите за Bitcoin ETF е првенствено „биков“ сигнал што може да ја отвори вратата за регулаторите да одобрат спот Bitcoin ETF, кој инвеститорите го чекаат со години.

„Мислам дека лансирањето на фјучерсниот ЕТF ја отвора вратата за спот Bitcoin ETF, што ние навистина го сакаме, затоа што всушност е важно. Всушност, тоа зема вистински BTC, го заклучува, издава договор за хартија за вашата брокерска сметка. Ова е вид на Bitcoin ETF што го сакаме …“, завршува трејдерот со својата прогноза.