Audi прави клучна пресвртница кон електричната мобилност

9
Series production of electric motors officially started in Gy?r. The electric motors are produced on floor space of 8,500 square meters with an innovative production concept: modular assembly. The guests of honor at the official start of production of electric motors at Audi Hungaria. In the picture (from left to right): Mónika Czechmeister (Head of External Communications at Audi Hungaria), Jens Baumann (project management electric motors), Lóránt Székely (Head of production of electric motors), Achim Heinfling (Managing Director of Audi Hungaria), Peter Kössler (Board of Management Member for Production and Logistics at AUDI AG), Róbert Balázs Simon (Member of Parliament), Herbert Steiner (Member of the Board of Management for Engine Production at Audi Hungaria), Péter Szijjártó (Minister for Foreign Trade and Foreign Affairs) and Dr. Jari Hyvönen (Head of manufacturing planning of electric motors).

Нова ера во Audi – официјално започна серијата на производство на електрични мотори.  Симболично, фабриката за производство беше отворена од Péter Szijjártó, Министер за надворешни работи и надворешна трговија, Peter Kössler, член за Производство и Логистика во Бордот за Менаџмент и Achim Heinfling, Управен директор на AudiУнгарија.

“Со почетокот на производство на електрични мотори, Audi моментално се движи во комплетно нов правец, поставувајќи го Győr како главен производител на електрични мотори кој ја отелотворува нашата стратешка трансформација како овозможувачи на одржлива мобилност.”- изјави Peter Kössler, член за Производство и Логистика во Бордот за Менаџмент.

“Audi ја завзема пионерската улога во производството на електрични мотори. Горд сум на високото ниво на мотивација и експертиза на нашите вработени. Тие успешно и со голема посветеност го започнаа производството на новиот електричен мотор.”- изјави и Achim Heinfling, Управниот директор на Ауди Унгарија.

Првите електрични мотори произведени од Audi ќе бидат употребени во првото електрично возило на Audi – E-Tronкој ќе биде произведен во Audi фабриката во Брисел.  За производството на електричните мотори, Audi имплементира иновативната опрема и машини во својата фабрика за само една година. Со цел да се развие производството во вистински правец, одделите за развој и производство на електричните мотори на Audiсе одлучија за соработка со технолошкиот центар за производство во Győr.

Паралелно со објектот за производство, Audi инсталира тест клупи за електрични мотори во одделот за развој, кои се користат за тестови и континуирани истражувања. Вработените беа подложени на обука со цел да станат електрични експерти во технолошкиот центар за производство на електрични мотори.