Банкарска групација со најдобри квартални резултати во последната декада

3

Американската банкарско инвестициона групација, Goldman Sachs објави најдобри деловни резултати за третиот квартал во последните 10 години, надминувајќи ги прогнозите на аналитичарите во сегментот тргување со обврзници и управување со имот, пренесува CNBC.

Групацијата оствари 3,62 милијарди долари добивка или 9,68 долари по акција, што е многу повеќе од првичните проценки на економистите од 5,57 долари по акција.

Вкупните приходи на Goldman Sachs се зголемија за 30%, на 10,78 милијарди долари, што е за повеќе од милијарда долари повеќе од првичните прогнози.

Фото: Facebook