Barry Callebaut во април ја отвора фабриката во Нови Сад

103

Швајцарската компанија, Barry Callebaut во април во Нови Сад ќе ја отвори најголемата фабрика за чоколади во Југоисточна Европа.

“Тоа ќе биде фантастична фабрика. Во светот 75% од чоколадите се прават од нивните суровини“, рече српскиот премиер, Александар Вучиќ.

Додаде дека планираниот годишен извоз на чоколадо од фабриката во Нови Сад е 95,7 милиони евра годишно.

Фото: Facebook