Бил Гејтс открива: Успеав кога ја научив оваа важна лидерска вештина

307

Меѓу многуте научени лекции од животот и бизнисот, ко-основачот на Microsoft, Бил Гејтс истакнува вештина што може да биде од корист на секој зафатен лидер: Научете да делегирате подобро.

Гејтс признава дека делегирањето не било негова силна страна во раните денови на Microsoft.

Како што растеше Microsoft, така растеше и неговата одговорност. Потоа открил дека треба да научи и да делегира задачи.

Иако е потребно одредено ниво на трпение, делегирањето задачи ефективно доведува до тоа вработените да се чувствуваат корисни и важни за функционирање на компанијата.

Дајте им на луѓето “зошто“ зад вашата причина

Членовите на тимот кои не разбираат зошто одредена задача е важна и како тие се вклопуваат во неа, дури и нема да се грижат за неа. Лидерите кои добро делегираат им даваат на членовите на тимот контекст за тоа што се случува, како се вклопуваат деловите во големата слика и зошто е важна задачата. Нагласувајќи ја важноста и уникатноста на одредена задача и претставувајќи ја како можност за партнерство, лидерите ја зголемуваат мотивацијата на вработените.

Инспирирајте ја посветеноста со јасни цели и очекувања

Со цел вашите вработени да бидат посветени и ентузијасти, покажете каква е нивната улога и придонес во постигнувањето на целта на компанијата. Потоа, наведете ги со голема јасност сите очекувања за целосно разбирање. Конечно, проверете дали тие разбираат и натерајте ги да го повторат она што го чуле, за да бидете сигурни дека сè е кристално јасно.

Делегирајте и на вистинската личност

Важно е да знаете кому делегирате, бидејќи искуството, знаењето и вештините се важни за секоја делегирана задача. Дали сте доволно запознаени со секој челн на тимот и нивното знаење и вештини.

Фокусирајте се на резултати

Фокусирајте се на она што е постигнато, наместо да се заглавите во деталите за работата и како треба да се пријави според вашите методи. Допуштете ја слободата на креативност и силата и стилот на секој поединечен соработник да блесне наместо само извршување на вашиот начин на правење работи. Ако некој член на вашиот тим има одредена контрола врз процесот и донесувањето одлуки, тие ќе бидат поангажирани, поуспешни и ќе имаат поголема доверба.

Дајте признание таму каде што е заслужено

Секој сака да му се даде признание од претпоставениот поради добро завршена работа. Недостатокот на признание е третата најчеста причина зошто вработените одлучуваат да ги напуштат своите работодавци.

Фото: Facebook