Биткоин со раст од 2,4 отсто, расте и пазарот на криптовалути

3

Во изминатите 24 часа, целиот пазар за дигитални производи се зголеми за 3,1 проценти.

Биткоинот, најпознатата криптовалута во светот, ја зголеми својата вредност за 2,4 проценти за 24 часа и во моментов се тргува по цена од 47,136.85 долари.

Етереумот исто така доби вредност, 1,6 проценти, и во моментов е проценет на 3,396.86 американски долари.