Биткоинот достигна 15.000 долари, за првпат од јануари 2015 година

22

Вредноста на најпопуларната криптовалута, биткоин, се зголеми за околу 9%, а според сегашните податоци, за првпат од јануари 2015 година достигнува ниво од 15.000 долари.

Според порталот CoinDesk, којшто ја пресметува просечната цена на повеќе од 20 валути, биткоинот стигна до ниво од 15.656 долари, пренесува Bankar.me.

На Binance, најголемата размена на криптовалути, биткоинот порасна за 7,95% на 15.005 долари.

Фото:Pixabay