Биткоинот го проби нивото од 16.000 долари првпат по две години

14

Вредноста на биткоинот накратко го проби нивото од 16.000 долари, достигнувајќи вредност што не е регистрирана од почетокот на јануари 2018 година, пишува CNBC.

Цената на оваа крипто валута накратко достигна 16.019 долари, а потоа го продолжи со 15.887 долари, што е пораст од околу 1% во последните 24 часа. Ова се случува за првпат од осми јануари 2018 година.

Засега нема објаснување која е причината за растот, но се претпоставува дека една од причините што расте интересот на компаниите за дигитални валути.

Фото: Freepik