Биткоинот покажува сила, проби 24.000 долари

37

Биткоинот продолжува да расте откако забележа јасен потег над зоната на отпор од 23.500 долари.

Цената на биткоинот остана над главната зона за поддршка во близина на нивоата од 22.400 долари и 22.500 долари. Средството започна пристојно рели над 22.800 долари.

Движењето нагоре беше такво што цената се врати над нивото од 23.000 долари и 100-часовниот просечен подвижен просек. Биткоинот се проби над „фиб“ нивото од 50% на надолното движење од 23.472 долари на 22.754 долари.

Имаше и прекин над клучната линија на „мечешкиот“ тренд со отпор близу 23.110 на часовната табела BTC/USD. Парот моментално се тргува блиску над нивото од 24.000 долари.

Биткоинот се тргува над нивото на 161,8% „фиб“ корекција на гореспоменатото движење. Следниот клучен отпор е во близина на областа од 24.500 долари.

Затворањето над ова ниво може да иницира постојан нагорен тренд. Во споменатиот случај, цената веројатно ќе се зголеми, достигнувајќи отпор од 25.000 долари.

Ако БТК не успее да ја пробие областа на отпор од 24.500 долари, може да започне надолна корекција. Непосредната негативна поддршка е блиску до нивото од 23.800 долари.

Следната голема поддршка сега се наоѓа на ниво од 23.500 долари. Затворањето под ова ниво може да иницира движење кон 22.500 долари. Секоја загуба надвор од тоа може да ја испрати цената под нивото од 22.000 долари.