Биткоинот се искачи до рекордни 28.000 долари

85

Биткоинот го продолжи трендот на раст, надминувајќи ја неверојатната вредност од дури 28.000 долари.

Дигиталната валута вредеше повеќе од 20.000 долари само пред 11 дена, а сега е поблиску од кога и да е до 30.000 долари.

Извонредниот раст на вредноста на биткоинот е резултат на инвестирањето во оваа и другите криптовалути за време на пандемија на коронавирусот и се очекува овој тренд да продолжи и во 2021 година.

Фактот дека американскиот долар е сериозно слаб, го прави биткоинот исклучително привлечна валута.

Фото: Freepik