BMW ја прави Серија 5 уште поатрактивна со нови Performance M елементи

18

Новите M Performance компоненти може да се добијат и за верзиите со согорување и за електричните верзии на новата генерација на BMW Серија 5

Новата генерација на Серија 5 се издвојува како еден од најпотценетите дизајни на BMW во денешната постава. BMW со M Performance компонентите за моделот сака да ја промени оваа ненаметлива естетика. Деловите, кои се движат по намена од чиста естетика до вистински подобрувања на перформансите, може да се изберат опционално на обичната Серија 5, како и на целосно електричниот i5.

Почнувајќи со модификациите на каросеријата, BMW нуди мноштво аеродиманични компоненти од карбон за да му даде на седанот уште поспортски изглед. На предниот дел, ова доаѓа во форма на сплитер од карбон, додека за задниот дел тука е агресивниот дифузор со арамидни влакна. Достапен е и спојлер од карбон за украсување на задниот капак, а страничните прагови од карбон му овозможуваат на автомобилот атлетски изглед.

Од подекоративната страна на нештата, има работи како достапните странични акцентни ленти за телото и страничните фолии за праговите. Тука се и капачињата на ретровизорите од карбон и капачето на антената од арамидни влакна, кои помагаат убаво да се компензира целиот аеродинамичен пакет од карбон што може да се избере за Серија 5. Дополнително, BMW нуди прицврстено капаче за полнење гориво M Performance, кое може да се инсталира и на моделите на со внатрешно согорување и на електричните модели од Серија 5. Внатре, праговите на вратите може да се добијат со брендот M Performance од алуминиум или карбон, а патосниците може да бидат со извезено лого M Performance.

Тркала и сопирачки

Опциите што BMW ги нуди за тркалата и сопирачките, ја преплетуваат линијата помеѓу естетиката и перформансите. Сопирачките имаат еден единствен избор доколку изберете да ги нарачате: комплет за сопирачки со високи перформанси со дупчени ротори, предни клешти со 6 клипови (и заден дел со 1 клип), како и светло-црвена боја и ознака M Performance за шапите.

BMW нуди и пет дизајни за тркалата, секој со различен дијаметар. Најмалата опција се 19-инчните Style 942M, дизајн со Y-краци обоени во Jet Black Matt. Со зголемување на големината, тука се 20-инчните аеродинамични тркала Style 939M во двобојна завршница. Конечно, тука се 21-инчните Style 943Ml, тркало со вкрстени краци што може да се има или во двобојна завршница или во Frozen Midnight Grey.

Преземено од Avtoplus.mk