Британски Deliveroo го напушта германскиот пазар

10

Британскиот старт – ап за достава на храна, Deliveroo се повлекува од Германија, пишува Tech Crunch.

Deliveroo влезе на германскиот пазар пред повеќе од четири години. Во електронска порака до своите корисници во Германија, од Deliveroo велат дека ја напуштаат земјата од 16-ти овој месец.

Повлекувањето од германскиот пазар се случува со цел стартапот да се фокусира на други пазари, но ја задржува можноста да се врати повторно.

Фото: Facebook