Четири нови канали на Близу

3

Телекомуникацискиот оператор Близу од денес додаде уште четири нови канали од платформата на Discovery во својата програмска понуда, од кои дури три се со висока резолуција. Каналите TLC, Animal Planet HD, Discovery Science HD и Discovery Showcase HD отсега ќе бидат бесплатно вклучени во дигиталната платформа на операторот, без никаква дополнителна доплата за нив.

Со додавањето на овие канали, Близу е единствениот оператор во Македонија кој го има интегрирано целосното портфолио на најгледаната платформа на канали во Македонија, Discovery. Истовремено, во каналите Discovery, TLC, Animal Planet и Animal Planet HD ќе биде вклучен македонски превод.

TLC e канал со забавна содржина кој обработува теми поврзани со патувања и светски искуства. Animal Planet HD, Science HD и комплетно новиот канал Showcase HD обработуваат исклучително забавни теми поврзани со науката, природата, човечкото тело и неговите граници.

Каналот TLC е бесплатно додаден во пакетот ДТВ, додека другите три канали се бесплатно додадени во HD пакетот, со што бројот на HD канали се зголемува на 13, правејќи го Близу единствен оператор со најголем број на ХД канали во Македонија.

HD каналите ќе може да се гледаат на бесплатниот КА модул кој овозможува следење на дигитална телевизија без ресивер. Уредот претставува електронска направа во која се вметнува Conax картичка и се приклучува директно на телевизорот.

“Дополнувањето на дигиталната платформа со четири нови канали и бесплатните КА модули се само продолжување на тековните есенски промотивни понуди и истовремено се и добар начин да го одбележиме вториот роденден на Близу во Македонија“, изјави Искра Секуловска, маркетинг директор.

Близу е присутен во земјата од 2011 година. На телекомуникацискиот пазар нуди пакети со три услуги (дигитална телевизија до 120 дигитални и 13 HD канали, неограничен интернет со брзини до 50 Mbps и телефонија со неограничени бесплатни разговори), кои се на специјални промоции во тековниот период.