Чоколади на Nestle ќе добијат амбалажа што се рециклира

6

Фото: Flickr

Швајцарската преханбена компанија, Nestle најави дека нејзините мини чоколади Yes ќе добијат амбалажа што може да се рециклира.

Оваа амбалажа што може да се рециклира е уште еден чекор кон целта на Nestle сите производи до 2025 година да добијат омот што може да се рециклира.

Yes чоколадите имаат здрави состојки како што се овошје и јаткасти плодови. Меѓу вкусовите се: црно чоколадо, морска сол и бадеми, црно чоколадо, банани и пекан ореви, како и малини и чиа семе.