Credit Suisse отпушта 80% од персоналот во инвестициското банкарство во Хонг Конг

18

Околу 80 отсто од персоналот во инвестициското банкарство на Credit Suisse со седиште во Хонг Конг ќе бидат отпуштени почнувајќи од оваа недела, соопштија два извори на Ројтерс.

Отпуштањето е дел од интеграцијата на банката со UBS Group.

Само околу 20 банкари ќе бидат поштедени од отпуштања што ќе се одразат на 100-члениот тим на Credit Suisse за инвестициско банкарство на територијата, рекоа изворите, кои одбија да бидат идентификувани бидејќи постапките за ова прашање се доверливи.

Хонг Конг има најголем удел на Credit Suisse меѓу инвестициските банкари во Азија. Credit Suisse и UBS одбија да ги коментираат наодите.