Дали Кардано ќе достигне 4 долари пред крајот на годината?

92

Биткоин и Етереум се двете најголеми и најпознати криптовалути. Но, нивниот сериозен конкурент сега е на третото место, по спектакуларниот пораст оваа година.

Кардано (и матичниот токен на платформата АДА) неверојатно функционираат од почетокот на годината. Средството достигна годишен принос од речиси 1,027%. Иако влезе во период на голема консолидација, криптовалутата наскоро почна да закрепнува. АДА во моментов се тргува по 2,25 американски долари со повеќе од 5% зголемување во последните 24 часа.

Извршниот директор на една од водечките светски независни финансиски советодавни компании е секако силно настроен за АДА. Најџел Грин од групацијата deVere, за време на разговорот со Business Insider, изрази оптимистички изгледи за овој тренд.

Грин рече дека Кардано наскоро ќе постави нови височини благодарение на поширокото крипто-рели. Главно поради неодамнешното технолошко ажурирање, во комбинација со репутацијата на „зелена“ валута.

„Затоа наскоро може да достигне нови височини и на крајот да достигне 4 долари до крајот на годината“, додаде тој.

Токенот секако оствари значителен профит.

„Кардано е на чиста нагорна траекторија и нема причина да мислиме дека тоа ќе престане во скоро време“, рече тој за Business Insider и додаде: „Луѓето велат дека тоа е „од никаде“ и дека е „успех преку ноќ“, но тоа не е вистина“.
Создаден е од ко-основачот на Етереум, Чарлс Хоскинсон и започна со работа во 2017 година, а експертите го следат сериозно со зголемен интерес повеќе од 18 месеци.

Се покажа точно предвидувањето на Најџел Грин минатиот месец дека Кардано ќе достигне 3 долари. Криптовалутата АДА се очекуваше да скокне на почетокот на септември. Ова е токму она што се случи. Алткоинот достигна врв од 3,10 долари на 2 септември, пред да падне на сегашните цени. Како и да е, Грин е убеден дека Кардано ќе може да закрепне, заедно со другите врвни криптовалути. Ако може да се верува на прогнозата на Грин, АДА треба да достигне 4 долари до крајот на 2021 година.

Долгогодишниот фан на Кардано, исто така, рече: „Долго време бев во „биково“ расположение за Кардано, меѓу другите криптовалути. Но, сега има вистинска смисла [да се мисли] дека е пред експлозија“.

Интересно е да се напомене дека Кардано е додаден на deVere Crypto според нивниот официјален блог. АДА се приклучи на други главни дигитални валути, вклучувајќи ги Биткоин (БТК), Етереум (ЕТХ), Биткоин Кеш (БЦХ), Даш (ДАШ), Доџкоин (ДОГЕ) и ХРП.

Имајќи го ова предвид, неодамнешната консолидација може да го доведе Кардано во ризик од можна продажба, според различни индикатори.

АДА се очекува да падне на зоната за поддршка од 1,70 до 1,84 долари.