Добивка од 2,5 милиони денари за Пелистерка заклучно со 30-ти септември

5

pelisterka

Пелистерка во текот на деветте месеци од 2017 година евидентираше вкупна сеопфатна добивка од 2.595.000 денари, покажува консолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

Во периодот јануари – септември лани, компанијата оствари добивка од 6.033.000 денари.

Вкупните приходи од продажба, заклучно 30-ти септември оваа година, беа ниво од 340.122.000 денари. На домашен пазар, од тој износ отпаѓаат 316.804.000 денари, додека реализацијата на пазари во странство достигна 23.318.000 денари.

Приоритетна дејност на Пелистерка е производство на освежителни пијалаци, минерална и друга флаширана вода.