Добивка од 30 милиони денари за Витаминка од Прилеп

21

Компанијата Витаминка од Прилеп минатата година ја заокружи со добивка од 30.023.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

На крајот на 2018-та година, добивката на компанијата изнесуваше 62.219.000 денари.

Вкупните приходи од продажба, на крајот на декември 2019 година, изнесуваа 2.433.625.000 денари. Еден дел од 1.431.319.000 денари е остварен на домашен пазар, а 1.002.306.000 денари на пазари во странство.

На крајот на минатата година, вкупните приходи од продажба достигнаа вредност од 2.254.535.000 денари.

Фото: Facebook