Доделување на електронски картички за превоз на опасни материи

24

569_Kamion-470-2Денес во Скопје ќе бидат доделени првите електронски картички за превоз на опасни материи. На настанот ќе присуствува и ќе се обрати министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески.

Воведувањето на систем за изработка и издавање унифицирани ADR сертификати е согласно Директивите на Европската Комисија и генералниот секретаријат на IRU, како и согласно ADR конвенцијата.