Доџкоин повторно расте по твит на Илон Маск

34

Доџкоин направи огромно движење од 11% во последните 24 часа од последниот твит на Елон Маск.

Шефот на Тесла вчера сподели твит на кој беше прикажана ASCII фигура со големи уши што држеше ракета емоџи во рацете.

По твитот, Доџкоин скокна за 11% во последните 24 часа и извесно време беше најпрофитабилната криптовалута во првите 10 според пазарната капитализација.

Многу од следбениците на Елон Маск сметаа дека објавата се однесува на Доџкоин поради фигурата на кучето и ракетата, која често се поврзува со меме монетата.

Како што се случуваше порано, се чини дека коментарите на извршниот директор на SpaceX помогнаа во „пумпање“ на монетата.

Некои сопственици го следат Твитер профилот на Маск, за да следат движењата како овие, и купуваат повеќе Доџкоин.

Сепак, некои други корисници посочија дека уметноста ASCII всушност повеќе личи на зајак отколку на куче. Иако ова не ги спречи луѓето да го користат за да подигнат ДОЏ и други монети.

Последните неколку месеци не беа особено силни за Доџкоин, бидејќи криптовалутата забележа многу падови во тој период.

Од 0,349, монетата загуби повеќе од 24%. Биткоин и Етереум, од друга страна, остварија позитивен профит во истиот период.

Во текот на овие тешки месеци Доџкоин, исто така, падна на последното место во топ 10 на криптовалути во однос на обемот на пазарот.

Сепак, монетата никогаш не испадна од првите 10 и сега се опорави на број 9 благодарение на неодамнешното движење нагоре.