Два алткоини пораснаа по излегувањето на Coinbase

11

Две алткоини значително скокнаа откако добија поддршка од Coinbase, водечката берза за криптовалути во Соединетите држави.

Во новото соопштение, Coinbase откри дека ќе тргува со ARPA Chain (ARPA), Bounce (AUCTION) и Perpetual Protocol (PERP). Сите три криптовалути се базирани на токени Ethereum.

Иако PERP остана релативно незабележан од споделувањето на пораката утрово, ARPA и AUCTION остварија значителна придобивка. Во времето на пишување, ARPA порасна за повеќе од 8% за тој ден и околу 50% во последната недела, според CoinMarketCap.

AUCTION скокна за 27% од 33 долари на речиси 42 долари пред да се консолидира. Во времето на пишување, се тргува по 33 долари.

ARPA Chain е компјутерска мрежа од слој 2, чија цел е да чува доверливите паметни договори, складирање податоци и трансакции надвор од синџирот.

Според Binance, неговата употреба вклучува анти-кредитна измама, безбедни портфолија, прецизен маркетинг, заедничка обука за АИ модели и клучните системи за управување.

Bounce е децентрализиран аукциски протокол за продажба на токени и незаменливи токени (NFT).

AUCTION поддржува стимули по протокол, обезбедува бенефиции и права за управување на носителите и се користи за плаќање за сертифицирани реклами.

Perpetual Protocol е децентрализирана платформа за отворање позиции за потпора во фиат валути, криптовалути… PERP управува со платформата како токен за управување и исто така може да биде заложен (стејкнат). Во времето на пишување, PERP падна за 5,9% во последните 24 часа, но се зголеми за повеќе од 1,300% во последната година.

Како што објавивме, минатата недела Coinbase го котираше NFT пазарот Rarible (RARI) и BadgerDao (BADGER), чија цел е да го токенизира Bitcoin (BTC) за употреба во децентрализирани финансиски протоколи (DeFi).

Цената на двете крипто -валути скокна по објавата.