Ethereum е позициониран за скок, тврди Santiment

13

Според фирмата за крипто-аналитика Santiment, обемот на Ethereum (ETH) на берзите се зголемил и неговиот пад би сигнализирал почеток на „биков“ циклус.

Според Santiment, износот на Ethereum (ETH) што се чува на првите десет крипто-берзи сега е над седум милиони, бројка последен пат достигната во мај 2021 година.

Фирмата тврди дека односот на алткоини кои се чуваат надвор од крипто-берзите со оние што се чуваат на берзите достигна едногодишно најниско ниво.

Ethereum забележа зголемување на понудата што ја чуваат водечките берзански адреси, што има смисла бидејќи за време на падот во 2022 година, трговците ги продаваа своите имоти на главните берзи.

Santiment, исто така, тврди дека причината поради која таксите за трансакциите на Ethereum остануваат ниски се должи на ограничениот број на ETH во оптек.

Надоместоците за трансакциите на Ethereum останаа ултра ниски и покрај скокот на цената од средината на јуни. Помалата циркулација одигра голема улога во пониските трошоци, а таксите може да се очекува да останат разумни додека одреден степен на FOMO (fear of missing out) не се појави со толпата.

Според компанијата, трансакциите со Ethereum чинат помалку од 1 долар во просек.