ФЕД го поддржува банкарскиот систем на САД со 105 милијарди долари

4

Американските федерални резерви (ФЕД) во домашниот банкарски систем вбризгува 105 милијарди долари.

Причина за оваа одлука е настојувањата да се задоволат потребите на банките и Wallstreet за финансии по минатонеделните турбуленции на пазарот на капитал.

Според пишувањето на Reuters, одделот на ФЕД во Њујорк додели 30 милијарди долари во рамки на двонеделни репо операции и 75 милијарди долари во рамки на репо операции преку ноќ.

Фото: Pixabay