Fiat се шегува на своја сметка

24

reklama fiat

Италијанскиот производител на автомобили Fiat често пати зборува за стереотипите за Италијанците во своите реклами, не криејќи го нивното потекло, предности, но и маани, по кои е препознатлив во светот.

Овој пат темата е акронимот FIAT, што Американците го “преведуваат“ како: Fix It Again, Tony (Поправи го повторно, Тони), алудирајќи на тоа дека автомобилите на италијанскиот производител треба постојано да се поправаат.