Фото: Еколошки дрвени часовници

73

1

Долгогодишните пријатели Кваме Молден и Морис Дејвис од Северна Каролина создадоа модерни дрвени часовници под називот SPGBK (Spring Break).

2

По деталното истражување на пазарот го почнале проектот за креирање на дрвен часовник што ќе биде стилски и еколошки, а да не достигне висока цена.

3

“Воочивме дека недостасува оригиналност во производството на часовници. Сите носат исти метални или дебели пластични часовници, а што се однесува до дрвените часовници се исклучително скапи, здодевни и непожелни”, велат Кваме и Дејвис.

4

Часовниците се изработени од рециклиран јавор што е комплетно биоразградлив, одржлив и антиалергиски.

5

6

7

8

9

10

11

12