(Фото) Хотел ги спречува гостите да трчаат низ ходникот со оптичка илузија

9

Невообичаени теписи се поставени во Euronova Arthotel во Келн покрај ходникот, кои создаваат оптички илузии поради нивниот 3D изглед. Нивната цел е да ги спречат гостите да трчаат по ходниците.

Станува збор за црн тепих со виолетова 3D шема.

Очигледно овој хотел ја става атмосферата во преден план, што навестува дека не е обичен одмор, како и престој во хотел. Сопнувањето низ хотел не е воопшто пријатно искуство за гостите. Поради тоа ретко кој ќе се осмели да трча, што беше целта на германскиот хотел, кој е единствен во тој поглед.

Фото: Euronova Arthotel