Газпром: Европа денеска побара уште повеќе руски гас

66

Рускиот енергетски гигант Газпром, кој извезува гас од Русија, утринава објави дека продолжува да испорачува руски гас во Европа во согласност со барањата на клиентите.

„Денес, европските барањата се зголемени“, соопшти „Газпром“ додавајќи дека гасоводот што минува низ Украина сè уште е во функција.