Газпром: Продолжуваме да ја снабдуваме Европа со гас преку Украина

67

Рускиот енергетски гигант Газпром денеска објави дека ќе продолжи да ја снабдува Европа со гас преку територијата на Украина, во согласност со барањата на европските потрошувачи.

Компанијата објави дека барањата за испорака до денес изнесуваат 106,6 милиони кубни метри, пренесува Ројтерс.

Рускиот гас сочинува околу 40 отсто од увозот на природен гас во ЕУ.