Германија остро ѝ одговори на Русија: „Не планираме“

86

Германија не планира да го плаќа рускиот гас во рубљи и во моментов прави сè што може за да ја прекине зависноста од руската енергија.

Ова го соопшти германскиот министер за финансии Кристијан Линднер.

„Нема да дозволиме Русија да нè уценува. И во иднина нема да плаќаме руски гас во рубqи. Јасно е дека правиме сè што можеме за што поскоро да станеме независни од Русија“, напиша Линднер на Твитер.