Голдман Сакс препорачува купување на акции на Тесла

15

Акциите на Tesla бележат голем пораст ова лето, а можеби сè уште не е завршено. Акциите на производителот на електрични возила пораснаа за 12% во последните три месеци, надминувајќи го S&P 500, кој падна за речиси 5% во тој период.

Волстрит го припиша порастот на акциите на Тесла на оптимизмот во врска со новиот владин закон кој ќе го поддржи усвојувањето на електрични возила во 2023 година и понатаму.

И покрај растот на акциите, аналитичарот на Голдман Сакс, Марк Дилејни, верува дека Тесла има повеќе предности. Вжештениот став на Дилејни доаѓа по состанокот со шефот за односи со инвеститорите на Тесла, Мартин Виех.

Фото: Facebook