Хакери бараат 70 милиони долари од повеќе светски компании

46

Хакери за кои се тврди дека стојат зад масовен напад во којшто се опфатени стотина компании ширум светот, бараат 70 милиони долари за ослободување на блокираните податоци, пренесува Ројтерс.

Износот на својот блог го објави сајбер – бандата позната под името REvil.

Експерти потврдуваат дека пораката е автентична, а сајбер – бандата го користи овој блог уште од минатата година.

Фото: Pexels