Хрватска: Од полноќ 14-дневна самоизолација за патници од Македонија

163

Националниот штаб за цивилна заштита на Хрватска донесе одлука за задолжителна самоизолација од 14 дена за сите патници кои доаѓаат од Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Косово и Македонија, објавија хрватските медиуми.

Одлуката ќе стапи на сила на полноќ и се однесува на сите кои доаѓаат во Хрватска од тие земји, без оглед на државјанството.

Како што беше најавено вчера, мерките се вратени како резултат на влошување на епидемиолошката состојба во посочените земји.

Фото: Pixabay