Хрватски бизнисмен изгради две згради за своите вработени кои немаат дом

99

Двете згради на Пашалиќ ја чинеа неговата сестринска компанија Tonka, 1,45 милиони евра.

Тој вели дека 26 работници се пријавиле за становите, а 13 биле избрани по три рунди разговори.

“Сто проценти сум убеден дека овој начин на домување е точен затоа што едно лице не може да води компанија или да живее сам, а тоа ми беше водилка цел живот “, рече Пашалиќ, кој не се откажа од градењето згради, иако неговата компанија минатата година имаше пад од 40 %.