Иако цената на возилото сè уште не е позната, два милиони луѓе веќе го резервирале

75

Поминаа речиси четири години од легендарната презентација на Tesla Cybertruck, која го одбележа тестирањето на неуништливоста на прозорците на тој пикап. Тестирањето не помина добро и тие неуништливи прозорци беа скршени. Но, тоа не ги спречи многу обожаватели на Tesla да го резервираат автомобилот. Нападот беше толку голем што по само една недела од како што медиумите го нарекоа дебакл на презентацијата, Тесла веќе забележа дури 250.000 резервации за Cybertruck.

Оттогаш, две работи за тој пикап се константни – Tesla го одложува почетокот на продажбата и бројот на резервации се зголемува. Според последните податоци врз основа на листата на клиенти за Cybertruck, која ја објавија на Electrek, бројот на резервации можеби веќе надмина два милиони.

На страницата велат дека Tesla генерално добива голем број на резервации веднаш по претставувањето на новите модели, но со тек на време нарачките би престанале. Ова не беше случај со овој пикап, а некои продавници на Tesla добиваа стотици нарачки неделно за Cybertruck дури и за време на пандемијата, така што во 2021 година беше надмината бројката од еден милион нарачки однапред.

Исто така, поврзано со тоа возило, интересно е што неговата цена, како и сите опции кои се достапни во одредени конфигурации, сè уште се непознати

Бројот на резервации, треба да се нагласи, не значи дека толку многу луѓе ќе се одлучат да го купат тој автомобил (за резервација потребно е да се платат само 100 долари, кои Тесла ќе ги врати во случај на откажување на купувањето), туку дека само една петтина или четвртина од луѓето кои направиле резервација всушност купуваат Cybertruck, тоа возило брзо ќе стане еден од најпопуларните пикапи во светот.

Фото: X