Индија сака да инвестира во руска нафта

19

Индиските нафтени компании се заинтересирани за стекнување удел во истражените наоѓалишта на нафта или во оние што се разработуваат заедно со руските компании.

Индија е заинтересирана и за купување на удел во предложените проекти за течен природен гас во Русија и за купување на руска нафта и течен природен гас, пишуваат руските медиуми.

Во август во индиските медиуми се пишуваше дека конзорциум индиски компании во секторите нафта и природен гас планира да придобие 15% удел во проектот за течен природен гас Јамал СПГ.