Исплатени 93,5 милиони денари субвенции за 2.632 пчелари

12

Министерството за финансии исплати 93,5 милиони денари субвенции за презимено пчелно семејство на 2.632 пчелари.

Финансиската поддршка за презимено пчелно семејство изнесува 600 денари по пчелно семејство.

Исплатени се субвенции на земјоделци кои одгледуваат пчели низ цела територија на Република Македонија.