Јаху го напушта кинескиот пазар

17

Интернет компанијата Јаху (Yahoo Inc.) соопшти денеска дека нејзините услуги повеќе не се достапни во Кина.

Компанијата нема канцеларии во Кина од 2015 година и постепено ги прекинува своите услуги таму од 2013 година.

Како признание за се попредизвикувачкото деловно и правно опкружување во Кина, пакетот услуги на Јаху веќе нема да биде достапен во Кина од 1 ноември. Остануваме посветени на правата на нашите корисници и слободниот и отворен интернет. Им благодариме на нашите корисници за поддршката, изјави портпаролот на Јаху за Волстрит џурнал.