Kако изгледа кога ќе се спојат Lego и Ikea?

19

2

Сиднеј галеријата Roslyn Oxley9 ја презентираше првата изложба на уметниците Кларие Хили и Шон Кондеира под наслов Venereal Architecture. Серијата склуптури ги комбинира Lego и Ikea, два бренда многу популарни по својата практичност, архитектонски можности и функционалност. Двата бренда ги претставуваат соновите и фантазијата – Lego за младата генерација, Ikea за постарата.

Различните животни се вклопуваат во различниот мебел – желката во масата, шарениот делфин во кујнскиот прибор…

Погледнете како изгледаат овие прекрасни склуптури:

1

3

4

5

6

7

9

10

11

12

13