Kако напредува изградбата на кампусот на Римац

89

Кампусот Rimac ќе биде местото каде што ќе се дизајнираат и развиваат секој иден модел на Bugatti и Rimac и компоненти развиени од Rimac Technology за други производители.

Кампусот во Керестинац ќе го произведува Rimac Nevera, како и клучните компоненти за идните модели на Rimac и Bugatti. Кампусот е со изградена површина од 100.000 м2 и вкупна површина од 200.000 м2. Вредноста е 200 милиони евра.

Мате Римац  објави интерактивен 3Д модел на моменталната состојба на градилиштето, што покажува дека работите напредуваат доста добро.

Завршувањето на првата фаза од изградбата е планирано за 2023 година, а долгорочно треба да стане работно место за околу 2.500 вработени.