Како со The North Face виртуелната реалност станува вистинско доживување

1

reklama

Вработените во продавница на брендот за зимска опрема The North Face во Јужна Кореја им приредија нешто незамисливо на купувачите. Прво ги натераа да ги облечат зимските јакни, да седнат во санка и да стават Oculus Rift, опрема за виртуална реалност. Купувачот треба да доживее виртуелна авантура на Јужниот пол, но кога ќе ги извади очилата, хаските што ја влечат санката не се виртуелни.