Какви часовници носи елитата на Wall Street?

41

Најбогатите луѓе имаат неверојатни колекции на накит, но ништо не се споредува со нивните колекции на часовници. Тие се прекрасни и неверојатно скапи парчиња накит, што можат да се пренесат од генерација на генерација.

Business Insider состави листа на рачни часовници што ги носат најпознатите директори од Wall Street. Некои од нив се премногу скапи, но има и такви што се навистина евтини.

Видете какви часовници носат најпознатите светски директори:

Ворен Бафет – сопственик на Berkshire Hathaway, носи златен Rolex Day-Date (30.500 долари)

1

Лојд Бланкфајн – извршен директор на Goldman Sachs носи Swatch (245 долари)

2

Џек Богл – основач на Vanguard Group носи часовник од 14 долари

3

Џејмс Горман – извршен директор на Morgan Stanley носи Rolex Daytona (12.500 долари)

b

Џејми Димон, извршен директор на JPMorgan Chase – воопшто не носи часовник

cas.