Карантински апартман со корона тест од 500 долари

135

Le Bijou, луксузен швајцарски хотелски бренд, воведе карантински апартмани кои вклучуваат здравствени услуги во собата, како тестирање на коронавирус.

Престојот во еден од овие апартмани се движи од 800 до 2.000 долари за ноќ. Услугите вклучуваат испорака на храна и личен готвач, како и приватна теретана, спа-третмани во соба и домашна канцеларија.

Покрај тестирањето за Ковид-19, кое чини 500 долари, гостите можат да плаќаат и други здравствени услуги поврзани со коронавирус, како што се посети на двапати дневно од медицинска сестра за 1.800 долари и редовна медицинска сестра за 4.800 долари на ден.

Le Bijou воведе карантинска услуга откако извршниот директор, Александар Хабнер, забележа помалку типични резервации за три ноќевања и повеќе резервации за 14 дена или повеќе. На прашањето зошто го продолжуваат престојот, многу гости рекоа дека го резервирале апартманот како карантин. Потоа, тој одлучи да ги прилагоди своите традиционални услуги за да ги направи апартманите целосно автоматизирани, вклучително и проширување на дигиталните услуги со виртуелен батлер Jamesom и ја елиминира потребата за контакт со човекот, како што се пријавување и одјавување. Хотелот исто така нуди бесплатен престој за здравствени работници.

Швајцарија воведе строги мерки на социјално дистанцирање како многу земји ширум светот, но не нареди затворање на хотелот. Државата има повеќе од 16.000 регистрирани случаи на инфекција и 433 смртни случаи.

Фото: Pixabay