Почетна Занаети

Занаети

Казаз е еден вид плетење на накит и украси. Се изработува од сребро или од 24 каратно злато, развлечени во конец со дебелена од 0,08 микрони. Накитот се изработува рачно и се работи со помош на обична жица и игла за шиење.