Кенија пушта во оптек монети достапни и за лицата со оштетен вид

5

Фото: Facebook

Централната банка на Кенија претстави нова генерација на монети што ќе бидат пуштени во оптек, пишува Nation.co.ke.

Овие монети, според карактеристиките што ги имаат, се достапни и за луѓето со оштетен вид.

Монетите ќе бидат во апоени од еден, пет 10 и 20 шилинзи.