Кога ќе ѝ дојде крајот на пандемијата?

22

Директорот на Светската здравствена организација за Европа, Ханс Клуге верува дека пандемијата на коронавирусот ќе заврши на почетокот на следната година.

“И понатаму ќе има вируси, но не сметат дека рестрикциите би биле неопходни“, оцени Клуге.

Тој за данска телевизија рекол дека коронавирусот и оваа година ќе биде присутен, но дека полесно ќе се контролира одошто во 2020 година.

Според неговите зборови, најлошите сценарија се зад нас, а во исто време има повеќе податоци за вирусот одошто пред една година. Сепак, Клуге предупредува дека никој со сигурност не знае каква е иднината на Ковид-19.

Фото: Pexels