Кои се најбрзо растечките пазари за е -трговија во светот

23

Додека целокупната малопродажна индустрија се бореше среде глобална пандемија, онлајн трговијата успеа да собори рекорди. Во 2020 година, обемот на онлајн трговија се зголеми за 27,6%, достигнувајќи вкупно 4,28 трилиони долари. Табелата подолу, обезбедена од Logiq, ги покажува најбрзо растечките пазари за е-трговија низ целиот свет.

Латинска Америка 36,7%

Северна Америка 31,8%

Централна и Источна Европа 29,1%

Азија 26,4%

Западна Европа 26,3%

Блискиот Исток и Африка 19,8%

На државно ниво, Аргентина е најбрзо растечка земја кога станува збор за трговијата преку Интернет со раст од дури 79 проценти во споредба со 2019 година.