Кои светски градови важат за најчисти

10

Чистата животна средина е од клучно значење за здравјето на луѓето. Сепак, не сите држави/градови се свесни за потребата од чист воздух, зеленило и користење на обновливи извори за енергија.

Во продолжение ги издвојуваме градовите кои се најдоа на листата Најчисти светски метрополи, според веб страната Wadsor и секоја чест за местото број еден Калгари, Канада.

Фрајбург, Германија

Осло, Норвешка

Хелсинки, Финска

Велингтон, Нов Зеланд

Копенхаген, Данска

Кобе, Јапонија

Минеаполис, Минесота

Хонолулу, Хаваи

Аделаида, Австралија

Калгари, Канада

Фото: Pixabay