Кои земји имаат најевтина (најскапа) такси услуга?

37

Некаде возењето со такси е услуга што повеќето луѓе можат да си ја дозволат, но има и такви земји каде за да се возите со такси треба да одвоите поголема сума од вашиот џеб.

Извештајот на Taxi2Airport.com, којшто анализираше податоци од Taxi-Calculator.com ги рангираше најскапите и најевтините земји во светот кога станува збор за возење со такси.

Цените се за поминати пет километри, а изразени се во евра.

Најевтини земји за такси превоз

 • Египет -0,84
 • Индија – 1,29
 • Тајланд – 1,41
 • Индонезија – 1,68
 • Малезија – 1,70
 • Мексико – 1,80
 • Турција -2,24
 • Кина – 2,41
 • Аргентина – 2,44
 • Виетнам – 2,47

Земји каде возењето со такси е најскапо

 • Шведска – 9,91
 • Франција – 10,00
 • Велика Британија – 10,08
 • Нов Зеланд – 10,53
 • Австрија – 11,60
 • Белгија – 12,90
 • Холандија –  13,40
 • Германија – 13,80
 • Јапонија – 15,64
 • Швајцарија – 22,68

Фото: Pixabay